ALUAN

Agama Ku

Agama Ku

Pesanan

Dari Anas bin Malik r.a. berkata Rasulullah s.a.w. telah bersabda : “ Barangsiapa yang berselawat kepadaku satu kali, maka Allah berselawat kepadanya sepuluh kali dan akan dihapuskan daripadanya dosa dan diangkat baginya sepuluh darjat.
(Muslim)


Selasa, 25 September 2012

Pulau Carey


Ahad 23 Sept 2012 punya cerita.....
Dari minggu lepas lagi hari berganti hari namun kawe masih tiada plan nak mikat laman mana. Terasa nak main belah2 seremban tapi hati duk berat je memandangkan musim yang tak berapa bagus. Duk berchat dengan otai Kohjai dipelawanya datang Pulau Carey. Kawe pun set dengan member2, last minute satu2 duk cancel diatas sebab yang tak dapat dielakkan. Kawe pun runner la seorang diri dari Rawang ke Pulau Carey jarak lebih kurang 80km. Jam 5.30am kawe bertolak dan sampai sana lebih kurang jam 6.30am Kohjai dah stanby kt kedai makan, sembang lebih kurang terus masuk laman. 3-4 laman kami masuk dengan kehampaan......tiada sekor pun yang menjawap. Kohjai bawa ke 1 laman special....haaa kat ada la bunyi yang tak seberapa meriah.....apa2 pun pasang tetap pasang. Kesudahannya balik tanpa hasil, ini tak bermakna pikat tak main....hahaha...BH tak garang daa....2-3 ekor dh beranggar....pikat dah berdentum...BH buat derkkk jah. Adooiiiiiii.

Apa2 pun ribuan terima kasih kepada Otai Kohjai & Halim kerana sudi meluangkan masa untuk mikat bersama. Pikat depa baik2 daa......

Dari kiri Halim & Kohjai

Kecundang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan