ALUAN

Agama Ku

Agama Ku

Pesanan

Dari Anas bin Malik r.a. berkata Rasulullah s.a.w. telah bersabda : “ Barangsiapa yang berselawat kepadaku satu kali, maka Allah berselawat kepadanya sepuluh kali dan akan dihapuskan daripadanya dosa dan diangkat baginya sepuluh darjat.
(Muslim)


Rabu, 28 November 2012

Trip Timah Tasoh


Pertandingan memikat burung merbok kampung anjuran Jabatan Perlancongan Negeri Perlis yang diadakan di Tasik Timah Tasoh pada 24 Nov yang lepas. Seramai 28 peserta dari seluruh semenanjung datang beradu kehandalan pikat masing-masing. Acara berlangsung setengah hari sahaja memandang hari hujan selepas tengahari sampai ke petang. Juara disandang oleh saudara Mutalib dengan tangkapan 2 ekor manakala 6 lagi  peserta dengan tangkapan 1 ekor sahaja. Boleh dikatakan kesemua peserta dapat hadiah cabutan bertuah kerana hadiah yang disediakan amat banyak. Grand bonanza sebuah Tv LCD 32" disapu oleh saudara sirian maliwan. Tahniah pada orang kuat perlis iaitu cikgu jat, cikgu shukri & otai sayuti serta pak lang sangkar kerana telah bertungkus lumus dalam menjayakan event ni. Dengar khabar Februari 2013 akan diadakan lagi sekali setelah mendapat green light dari pengarah jab perlancongan. Untuk next trip akan ditambah acara memikat tekukur. Get ready guyyysssss

Projek Love Bird

Update 27 Nov 2012

2 minggu 

3 minggu
2 batch yang sebelum ni umur tak panjang, batch kali ni pun telor ada 6, tetas 4, hidup 3 sahaja. Itu pun nampak mcm ada kesan2 bulu anak rosak xtau sebab apa so kawe pun ambil untuk handfeed dengan harapan anak ni selamat serta induk boleh bertelor semula. Next projek adalah Cockatiel pulak.