ALUAN

Agama Ku

Agama Ku

Pesanan

Dari Anas bin Malik r.a. berkata Rasulullah s.a.w. telah bersabda : “ Barangsiapa yang berselawat kepadaku satu kali, maka Allah berselawat kepadanya sepuluh kali dan akan dihapuskan daripadanya dosa dan diangkat baginya sepuluh darjat.
(Muslim)


Ahad, 29 April 2012

Anak Red Junglefowl


Updated Feb 2012
Lama betul tak updated blog ni, sibuk dengan kerja - kerja hujung tahun dan apabila masuk awal tahun sibuk dengan kerja - kerja awal tahun pulak. Macam - macam, nak audit la apa la adoiiii...macam ni la kerja. Harini rasa nak update dibawah tajuk ni dimana anak ayam ni dah pun jadi bapak...dah banyak bawak turun anak.




Update 29 April 2012
Latihan laga dulu...........sket. Abang vs adik


.............................................................................................................................


Update 3 April 2012
Looni siang malam duk kerek....kerekk ukkk

2 Bulan
.............................................................................................................................


Update 1 Mac 2012

1 Bulan

 2 ekor sebelah kanan diambil dari kawan petang tadi, Umur sebaya dengan yang kawe ambil dengan syam yang sebelah kiri tu.

merah betol balun



kecik2 lagi dah nak berkokok...aiiii sabar2

............................................................................................................................


Anak ayam ni baru berusia seminggu pemberian dari Syam Wangsa Maju. Harap2 ke-5, 5 ekor ni hidup elok seperti yang 1st bacth yang aku ambil dulu....

15 ulasan:

  1. anak ori ker nik? yang sebelah kanan tu.
    syam wangsa maju.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan la syam, Cross bread jugok tuh...dgn member ada bapak ori..betina je xdak lagi. Dah wat turun anak dh bapak ori tu.

      Padam
  2. Salam,

    Ni Syam yg group.MSN dula ka..??

    Matlan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm bro matlan...bukan syam. nikmud (pwstm & MF). Kawe ada folow apa blog demo dulu

      Padam
  3. Bukan...maksud kawe tuan ayam yg demo ambik tu.Dulu kawe kenal dia masa kat group.msn. Time tu takde lg citer pasal ayam hutan kat internet. Kawe perasan nama dia syamnamaku9399. Kawe penah email tp tk jawab. Sori FB kawe time officehour tokleh gune

    BalasPadam
    Balasan
    1. hommm betul la tu....Syamnamaku...wangsa maju

      Padam
  4. bakal menggegar ladang nnt nih....

    BalasPadam
    Balasan
    1. baru nok belajar2 pero AH abe lan weh...haha

      Padam
  5. dulu x banyak citer pasal ayam hutan dalam internet ni. terharu, ada jugak org ingat kat aku.

    BalasPadam
  6. benih ni nampak comel ler nik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekor ni jah hok nampok molek & ada tokoh...hok mulo2 amek tu liar skit....sekor lg 1 batch dgn hok ni kureng sket...nnt kawe update dari masa ke semasa

      Padam
  7. Betul tu syam. Dulu² mana ada. Kita dok bincang dgn mat salleh jer. Time tu dok hangat topik pasal DNA...nak tau ori ker tidak

    kenal khairol gombak tak. selalu jugak dengar dia sebut nama Syam wangsamaju.

    -martlae_

    BalasPadam
  8. tang umur 2bulan tu nak jual tak??

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak...xjual, kalu nak tunggu la anak2nya nnt

      Padam
  9. comel nik. mmg cun. buat pikat memang sesuai tu.
    syamnamaku9399

    BalasPadam