ALUAN

Agama Ku

Agama Ku

Pesanan

Dari Anas bin Malik r.a. berkata Rasulullah s.a.w. telah bersabda : “ Barangsiapa yang berselawat kepadaku satu kali, maka Allah berselawat kepadanya sepuluh kali dan akan dihapuskan daripadanya dosa dan diangkat baginya sepuluh darjat.
(Muslim)


Isnin, 4 Jun 2012

Trip Penang.



Biasa lah kawe...Every 2 week kawe akan balik penang tengok anok bini. Minggu ni jalan2 ke kg. pak mertua dekat Junjung Kulim. Masuk area sana kelihatan 2-3 buah rumah bergantungan sangkar layang. Kalau kawe rajin jajah ni....mau dapat burung baik2 dgn harga yg berpatutan. Area rumah arwah mak pak mertua pun ada kedengaran BH duk bergasak....telinga panas je hehe. Masa nak balik wife ajak pergi tengok kawasan air terjun dekat2 situ....enjoy gambar ya...




Gambar diatas sebagai selingan sahaja......cerita asal kat bawah ni ha...



Apa yang nak disampaikan ialah cerita kawe bersama firdaus & cikgu zuber melaman area tasik gelugor. Sebenarnya program yang tak dirancang. Pagi2 ahad firdaus sms " Jom melaman". Bangun dah la lewat...siap2 mandi semua terus gerak ke umah firdaus kat kg paya kepala batas. Kat sana cikgu zuber dah siap menunggu. Naik muto terus ke lokasi.

Laman ladang sawit yg tengah2 map ni.
Firdaus bawak pikat baru dia untuk kawe main...pergh bulih tahan jugak pikat baru dia ni...dalam sawit gelap pun duk menguku sakan......rasa macam nak bayar je hehe. BH semua dah celir2.....kawe ni oghe yg ke brapa ntah la masuk kawasan ni. Masuk jam 10am hati dah mula resah sebab janji dgn wife nak pergi pekan hari aduiii...burung x tapau lagi. Kami pindah laman main kawasan kebun2 rumah cina sebelah landasan keretapi yang nampak dalam map diatas. Burung banyak tapi leceh la nak main dalam kawasan umah orang dengan ada anjing la BABI lagi aduiiii.....busuk betol. Apa yang best area ni ialah tempat untuk ngajar bb memang sesuai dengan laman yang cantik...bh banyak lambung2 cuma masalah bau kandang babi yang meloyakan. Tobat xlalu weh.

cikgu kiri & firdaus sesi penutup.

2 ulasan:

  1. BB baru waaa...superstar masa akan datang ah..taniah

    BalasPadam
  2. panorama yang indah...
    salam
    jaka

    BalasPadam